pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?

Je functie:
Als Ervaringsdeskundige werk je samen met andere Ervaringsdeskundigen in een resultaatverantwoordelijk team. Je werkt samen met de cliënt en andere disciplines binnen en buiten SMO Breda aan de vervolgstappen in zijn of haar hersteltraject. Daarnaast bouw je samen met je collega’s aan de doorontwikkeling van Ervaringsdeskundigheid binnen de organisatie. Dat doe je door middel van voorlichting, scholing, coaching en het ondersteunen van cliënten en collega-professionals. Je weet hierbij een koppeling te maken tussen theoretische kennis en persoonlijke en collectieve ervaringskennis. Het is een pré wanneer je ervaring hebt en getraind bent in het geven van herstelcursussen, bij voorkeur de ‘WRAP’ of ‘Herstellen doe je zelf’.  

Samengevat ga je als Ervaringsdeskundige bij SMO Breda: 

– In samenwerking met de betrokken professionals individuele cliënten ondersteunen. 

– Groepsbijeenkomsten geven voor cliënten. 

– Collega-hulpverleners helpen bij herstel ondersteunend werken, zowel in groepen als individueel en zowel coachend als trainend. 

– Bijdragen aan de focus op kracht en herstel in de hersteltrajecten van cliënten.  

Wat heb jij SMO Breda te bieden?
Je hebt een afgeronde opleiding als ervaringsdeskundige, tenminste op MBO 4 niveau en bij voorkeur via het Zadkine- of het Summa college. Daarbij heb je al enkele jaren gewerkt in een betaalde functie als Ervaringsdeskundige. Je bent daarbij geïnteresseerd in de verhalen van mensen en je bent in staat om ervaringskennis professioneel in te zetten bij de begeleiding van onze cliënten. Je hebt een stimulerende, motiverende houding, maar weet evengoed een veilige omgeving te scheppen voor onze cliënten.   

Gelijkwaardigheid, flexibiliteit, transparantie, samenwerking en creativiteit zijn je op het lijf geschreven. Je beschikt over een actieve houding en het is voor jou vanzelfsprekend om collega’s te betrekken alvorens tot actie over te gaan. Je hebt affiniteit met mensen met een (psychiatrische) kwetsbaarheid of verslavingsproblematiek. Je bent relativerend en doelgericht en doet los van functieprofielen wat er gedaan moet worden. Je reflecteert op wat je doet, als individu en als teamgenoot. Je bent rustig en bewaart het overzicht ook in situaties waarin sprake is van emoties, conflicten of escalaties.  

Tot slot heb je een rijbewijs B en beschik je over een auto.  

Wat bieden wij jou?
Een plek in een team dat nog volop in ontwikkeling is. Daarin ga jij je bijdrage leveren aan het positioneren van Ervaringsdeskundigheid binnen onze organisatie. Binnen het team van ervaringsdeskundigen worden intervisie en collegiale ondersteuning goed geborgd.  

Het gaat in eerste instantie om een contract voor de duur van een jaar maar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is conform CAO schaal 6 maximaal €4.012,- per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast biedt SMO Breda aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget.   

Informatie en sollicitatie
Ben je enthousiast maar wil je nog wat meer informatie? Bel dan gerust met Angela Bison, 0629985422. Je kan solliciteren voor deze functie door je motivatiebrief en curriculum vitae te richten aan de sollicitatiecommissie.  

Waarom SMO Breda e.o.?

Bij SMO Breda e.o. zetten we ons dagelijks in voor kwetsbare mensen in de samenleving. Onze organisatie biedt een breed scala aan diensten, variërend van maatschappelijke opvang en begeleid wonen tot dagbesteding en werkprojecten. Werken bij ons betekent bijdragen aan een inclusieve samenleving waar iedereen meetelt.

Wat bieden wij?

Interesse?

Heb je interesse om bij ons te werken maar zie je geen passende vacature? Geen probleem! Stuur ons een open sollicitatie en laat ons weten hoe jij kunt bijdragen aan onze missie. Klik op de onderstaande link om je sollicitatie in te dienen.

We kijken ernaar uit om jouw sollicitatie te ontvangen!

Met vriendelijke groet,

Het HR-team van SMO Breda e.o.

 

De inspraak van cliënten is georganiseerd op verschillende niveaus, afgestemd op de diverse cliëntgroepen. Op woonvoorzieningen hebben cliënten lokale raden, terwijl ambulante cliënten een eigen raad hebben. Daarnaast is er een overkoepelend orgaan, de Centrale Cliëntenraad, waar onderwerpen die meerdere of alle raden aangaan worden besproken, zoals de organisatiebegroting en jaarplan en activiteiten  voor alle cliënten.

Elke raad vergadert maandelijks, en de managers van de organisatie fungeren als aanspreekpunt voor de verschillende lokale raden. Maandelijks is er ook overleg tussen de raden om informatie uit te wisselen en gezamenlijke onderwerpen te bespreken. Tweemaandelijks nemen de Directeur-Bestuurder en Bestuurssecretaris deel aan dit overleg.

Werkzaamheden:

Als Ondersteuner Cliëntenraad heb je een coachende, adviserende, coördinerende, faciliterende en ondersteunende taak. Je biedt beleidsinhoudelijke en operationele ondersteuning aan de raad. De ondersteuner valt onder de directe aansturing van de Bestuurssecretaris.

De Ondersteuner heeft een breed takenpakket, uiteenlopende werkzaamheden en voelt zich thuis in het bespreken van belangrijke onderwerpen ongeacht met wie hij/zij aan tafel zit.

Meer concreet betekent dit het volgende;

Je coacht de raden bij de volgende werkzaamheden en indien er geen raadslid beschikbaar is voor deze taak, neem jij deze waar;

In overleg of op verzoek van de cliëntenraadsleden ondersteun je hen bij;

De ondersteuner heeft een onafhankelijk positie. Dit betekent dat de ondersteuner niet meebeslist en niet optreedt als woordvoerder van de raad naar de organisatie of derden. Tevens bemiddelt de ondersteuner niet bij individuele klachten van cliënten. Hiervoor heeft de organisatie een cliëntvertrouwenspersoon.

Wat heb jij te bieden?

Wat bieden wij jou?

Informatie en sollicitatie:

Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen? Neem dan contact op met Heine van Wieren, Bestuurssecretaris a.i., via 076-5645050 of h.vanwieren@smobreda.nl.

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief ter attentie van Heine van Wieren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie

Als wooncoach werk je samen met de activeringscoach en mentor aan de doelstellingen van de bewoner. Hierbij word je ondersteund door een teamcoach en verpleegkundig specialist. Je draagt vanuit jouw professie bij aan een plezierige woon-, werk- en leeromgeving voor bewoners en collega’s.

Je bent iemand die trouw is aan principes en zacht voor de mensen. Je bent een echte doener die doet wat er gedaan moet worden, ongeacht functieprofielen of andere eisen. Je weet mensen uit te dagen om hun talenten en krachten te ontplooien en dit ook om te zetten in actie. Ook ben je een echte teamspeler.

In deze functie werk je in wisselende diensten, bestaande uit vroege, late, tussen-, en weekenddiensten.

Locatie De Gaarshof

De Gaarshof is een woonvoorziening van SMO Breda e.o. gevestigd in Baarle-Nassau waar 84 mensen wonen met een begeleidt wonen indicatie. Er wordt gewerkt vanuit drie groepen die intensief met elkaar samenwerken aan een inspirerende herstel-bevorderende woonomgeving waar het fijn vertoeven is.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Je bent creatief, relativerend en je hebt een goed gevoel voor rechtvaardigheid en humor. Je neemt het initiatief om samen aan de slag te gaan. Reflecteren op wat je doet is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast beschik je over een MBO werk- en denkniveau en een afgeronde mbo-opleiding MMZ of SPW niveau 3/4. Ook als je in het bezit bent van een diploma verzorgende IG of Verpleegkundige 3 / 4 nodigen we je uit te solliciteren .

Wat bieden wij jou?

SMO Breda biedt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 6 min. € 2.697 – max. € 3.858,- o.b.v. 36 uur per week. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget maken deel uit van de functie.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je nog wat meer informatie? Bel dan gerust met Immanuel Kuipers of Aileen Bijlsma tel 013- 507 95 55. Je kunt solliciteren voor deze functie d.m.v. je sollicitatiebrief en curriculum vitae, te richten aan de sollicitatiecommissie.

SMO Breda en Ik wil meedoen

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving. Onze leidraad in het werken zijn de drie kernwaarden: Verantwoordelijk, Oprecht en Op Maat. Onze cliënten zijn dak- en of thuisloos en hebben vaak langdurende en/of acute problemen vaak met verslavings- en/ of psychiatrische problematiek.

Wij werken zoveel mogelijk door aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag, de mogelijkheden en kracht van de cliënten. Cliënten krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Hiervoor bieden wij een breed herstelaanbod en zoeken de aansluiting met netwerken in hun omgeving. De activiteiten van het herstelaanbod zijn gericht op herstel, ontwikkeling en zelfontplooiing en te categoriseren op de thema’s werk, educatie en vrije tijd. Dit noemen wij: Ik wil Meedoen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie

Als wooncoach begeleid je bewoners bij het zo zelfstandig mogelijk functioneren in hun woonsituatie. Dat doe je door de woonvaardigheden te vergroten en de bewoners te ondersteunen bij de dagelijkse uitdagingen.

Je werkt in een team van wooncoaches samen met mentoren en activiteitencoaches. Op de afdeling is ook een verpleegkundige aanwezig. Vanuit het multidisciplinaire team wordt gezamenlijk met de bewoner verantwoordelijkheid genomen voor het leefklimaat.

Locatie De Vliet

De Vliet is een woonvoorziening van SMO Breda waar 48 mensen wonen die verslavende middelen gebruiken. Er wordt gewerkt vanuit twee afdelingen die afzonderlijk van elkaar functioneren maar met regelmaat samen optrekken. Met de bewoners bouwen de medewerkers van De Vliet aan een inspirerende herstel-bevorderende woonomgeving waar het fijn vertoeven is.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Het is belangrijk dat je een ‘mensen-mens’ bent, trouw aan principes maar zacht voor mensen. Je werkt transparant en zonder oordeel en bent een echte teamspeler die mensen met elkaar verbindt vanuit de focus op gemeenschappelijke belangen. Je luistert met oprechte interesse naar de verhalen van bewoners. Daarbij ben je een doener die anderen meeneemt, maar ook als eerste in de klei stapt en de handen uit de mouwen steekt.

Je hebt een passend MBO-niveau 3-diploma (of hoger), agogisch gericht en hebt meer dan 4 jaar relevante werkervaring. Je bent leergierigheid om kennis en kunde eigen te maken die je nodig hebt om je functie uit te voeren, zoals basiszorg, medicatieverstrekking, krachtwerkmethodiek, weerbaarheidstraining, etc. Ook ben je bereid om te werken in wisseldiensten (geen nachtdiensten).

Wat bieden wij jou?

SMO Breda biedt je een baan met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Jouw salaris bedraagt minimaal 2.697,- en maximaal 3.858,- per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 6, CAO Sociaal Werk). Daarnaast biedt SMO Breda aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget. Het gaat in eerste instantie om een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel dan met Marieke Bakker via 06-15166751. Je kunt solliciteren voor deze functie door een motivatiebrief en curriculum vitae te richten aan ‘de sollicitatiecommissie’.

Je functie

Team DSV

Je werkt in een multidisciplinair team. In het team is het belangrijk dat we samen zorgen voor het stabiliseren en activeren van de cliënten. Bij de DSV werken wij transparant en zonder oordeel. Wij zijn echte teamspelers die mensen met elkaar verbinden vanuit een focus op gemeenschappelijke belangen. Tijdens vergaderingen bespreken we ontwikkelingen en verbeterpunten binnen de DSV. Wij gaan hier actief mee aan de slag. Jouw mening en bevindingen zijn van belang en zorgen ervoor dat wij als team constant vooruitgaan.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Ben jij geïnteresseerd in de verhalen van mensen? Ben je in staat om je te verbinden met de cliënten en ze te ondersteunen om hun plannen en dromen waar te maken? Ben je bovendien iemand die buiten de kaders datgene realiseert wat in eerste instantie onmogelijk lijkt? Maak jij je sterk voor gelijkwaardigheid en houd je van initiatief nemen en doorzetten? Is het voor jou vanzelfsprekend om te reflecteren op wat je doet om jezelf zo steeds verder ontwikkelen en heb je ook nog gevoel voor humor? Dan zijn we op zoek naar jou!Je hebt MBO denk- en werkniveau en minimaal een afgeronde passende mbo-opleiding niveau 4, zoals MMZ of SPW. Je bent bereid om te werken in zowel dag of avonddiensten. Het is belangrijk dat je een ‘mensen-mens’ bent, trouw aan principes maar zacht voor mensen. Daarnaast ben je relativerend, doelgericht en hebt een goed gevoel voor humor. Je bent rustig en bewaart het overzicht, ook in situaties waarin sprake is van emoties, conflicten of escalaties.

Wat bieden wij jou?

SMO Breda biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 6 min € 2.697 max. € 3.858 o.b.v. 36 uur per week. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget maken deel uit van de functie.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Dennis Heeren (0653446231) of Jordy Leijs (0643585398) staan je graag te woord. Je kunt solliciteren voor deze functie door een motivatiebrief en curriculum vitae te richten aan de sollicitatiecommissie.

Meer informatie over SMO Breda en Ik wil meedoen vind je op: www.smobreda.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie:

Als ambulant wooncoach van het clusterteam DSV help je cliënten die uit de Doorstroomvoorziening komen, voor maximaal 3 maanden. Ook ondersteun je cliënten die tijdelijk wonen in een (crisis)woning van SMO Breda. Het doel is om deze cliënten snel naar een blijvende plek te begeleiden.

Team DSV

Je werkt in een multidisciplinair team. In het team is het belangrijk dat we samen zorgen voor het stabiliseren en activeren van de cliënten. Bij de DSV werken wij transparant en zonder oordeel. Wij zijn echte teamspelers die mensen met elkaar verbinden vanuit een focus op gemeenschappelijke belangen. Tijdens vergaderingen bespreken we ontwikkelingen en verbeterpunten binnen de DSV. Wij gaan hier actief mee aan de slag. Jouw mening en bevindingen zijn van belang en zorgen ervoor dat wij als team constant vooruitgaan.

Als ambulant wooncoach werk je in een inspirerende omgeving waarin veel mogelijk is en waar je nauw samenwerkt met collega-trajectregisseurs, wooncoaches en professionals van andere organisaties. De functie omvat individuele cliëntbegeleiding, waarbij de trajectregisseur de regie bepaalt. De focus van het werk ligt op het zo snel mogelijk realiseren van een duurzame woonoplossing voor cliënten. Bij SMO werken we vanuit een krachtgerichte visie, die gecombineerd wordt met creativiteit en out-of-the-box denken. Als ambulant wooncoach krijg je de kans om samen met het team van de Doorstroomvoorziening je eigen functie verder vorm te geven.

Wat heb jij SMO te bieden?

Deze functie vraagt een proactieve houding, zelfstandigheid, creativiteit en flexibiliteit. Je bent een echte teamspeler met focus op de gemeenschappelijke belangen. Je bent relativerend, doelgericht en hebt gevoel voor humor. Je bent rustig en behoudt het overzicht, ook in situaties waarin sprake is van emoties, conflicten of escalaties.

Als gedreven professional heb je ervaring op het gebied van zorg en welzijn. Je vindt dat iedereen in staat is om zijn eigen keuzes te maken en zo zijn of haar eigen leven vorm te geven. Je durft mensen te laten leren van hun fouten en vindt het vanzelfsprekend om mensen de ruimte en uitdagingen te geven.

Wat bieden wij jou?

Informatie en sollicitatie

Is deze functie iets voor jou? Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel dan met Celina Lane via  of Imke Hanegraaf via 06-42013527. Je kunt solliciteren voor deze functie door een motivatiebrief en curriculum vitae te richten aan de sollicitatiecommissie.

De sollicitatiegesprekken vinden zo snel mogelijk plaats. Na de sollicitatieprocedure behoort een meeloopdag op de werkvloer tot de mogelijkheden om een goed beeld te krijgen van wat er van je wordt verwacht.

Meer informatie over SMO Breda en Ik wil meedoen vind je op: www.smobreda.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De Gaarshof is een woonvoorziening, gelegen in een landelijke omgeving, waar 90 mensen kunnen wonen. Samen met bewoners creëren we een bruisende, inspirerende woon-, werk- en leeromgeving waarin herstellen en groeien én zorg voor elkaar centraal staat.

Je functie
Als verzorgende begeleid en verzorg je bewoners en ondersteun je de verpleegkundige. Je draagt bij aan de bevordering van een goede leef- en woonsituatie binnen de woonvoorziening. Je biedt ondersteuning aan bewoners of groepen van alle leeftijden en draagt bij aan de verbetering van kwaliteit van leven, persoonlijk herstel en sociale participatie. Je werkzaamheden bestaan uit het mede vormgeven en uitvoeren van het Persoonlijk Actieplan van de cliënt en het verzorgen en begeleiden van de bewoner op uiteenlopende gebieden. Je houdt je op de hoogte van informatie rond bewoners. Je hebt daarom ook intensief contact met de mentor van de bewoner. Je communiceert en acteert proactief; je neemt actief deel aan het werkoverleg en de bewonerbesprekingen.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?
Je hebt een MBO werk- en denkniveau en een afgeronde MBO opleiding verzorgende IG of Verpleegkundige 3/4.

Je beschikt over uitstekende sociale en didactische vaardigheden om bewoners te motiveren en te stimuleren. Je hebt een probleemoplossend vermogen voor het voorkomen van en optreden bij escalaties. Je werkt graag in wisselende diensten, bestaande uit vroege, late en weekenddiensten ( De Gaarshof heeft vaste verzorgenden IG die nachtdiensten werken, hetgeen inhoud dat er zeer beperkt een beroep op je wordt gedaan om een nachtdienst te werken). Je bent een echte teamspeler.

Als je ook in het bezit bent van een diploma MMZ of SPW niveau 3/4 geniet dit onze voorkeur.

Wat bieden wij jou?
SMO Breda biedt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar maar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 6 min.€ 2.348,- max. € 3.361,- o.b.v. 36 uur per week. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget maken deel uit van de functie.

Informatie en sollicitatie
Ben je enthousiast maar wil je nog wat meer informatie? Bel dan gerust met Miranda van Gurp of Nancy van Bedaf via 013- 507 95 55. Je kunt solliciteren voor deze functie d.m.v. je sollicitatiebrief en curriculum vitae, te richten aan de sollicitatiecommissie

SMO Breda en Ik wil meedoen
Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving. Leidraad in het werken zijn de drie kernwaarden: Verantwoordelijk, Oprecht en Op Maat.

Onze cliënten zijn dak- en of thuisloos en hebben vaak langdurende en/of acute problemen vaak met verslavings- en/ of psychiatrische problematiek.

Wij werken zoveel mogelijk door aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag, de mogelijkheden en kracht van de cliënten. Cliënten krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Hiervoor bieden wij een breed herstelaanbod en zoeken de aansluiting met netwerken in hun omgeving. De activiteiten van het herstelaanbod zijn gericht op herstel, ontwikkeling en zelfontplooiing en te categoriseren op de thema’s werk, educatie en vrije tijd. Dit noemen wij: Ik wil Meedoen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.