pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?
Michael van Hoof

Michael van Hoof

“Bij de werkplaats van SMO Breda heb ik de perfecte combinatie gevonden”

Voor ik twaalf jaar geleden bij SMO Breda kwam werken heb ik onder andere fabrieken mee opgezet in Frankrijk en MaleisiĆ«, heb ik in de carrosseriebouw gewerkt en in de tandtechniek. Met de techniek zat het dus al wel goed. Het werken met mensen – bijvoorbeeld als assistent ploegleider en bij het aannemen en inleren van nieuwe medewerkers in het buitenland – vond ik leuk en ging me goed af.
Bij de werkplaats van SMO Breda heb ik toen de perfecte combinatie gevonden. Ik wilde altijd al graag in de Zorg en Welzijn werken en ik kon hier de techniek met het mensenwerk combineren.

Bij de keramiekwerkplaats zijn de mogelijkheden oneindig en uitdagend. In een gezellige groep bakken en glazuren we verschillende producten. Dit kan zowel seriematig werk voor externe klanten zijn, als een individueel, creatief werkstuk. Je kunt van het begin tot het eind leren hoe je van vloeibare klei een mooi eindproduct maakt. Deelnemers staan na een tijdje te kijken van hun eigen kunnen en zijn trots op het resultaat. Naast de keramiekwerkplaats kun je me ook wel vinden in de Bredase Ring, deze sportactiviteit neem ik soms van Wim Dieckmann over.

Ik ben altijd graag met mijn handen bezig en aan het experimenteren met verschillende materialen, maar vooral keramiek. En dat gaat thuis gewoon door, want daar heb ik een eigen ateliertje in de garage. Daarnaast ben ik graag buiten in de natuur actief. Zo heb ik een caravan op een outdoorcamping in de Eifel (Duitse Ardennen), ben bezig met de metaaldetector of met boogschieten. Met vrienden barbecueƫn of forellen vangen, roken en dan dezelfde dag bij het kampvuur opeten is voor mij ontspanning. Dit natuurlijk samen met mijn vrouw, twee stoere dochters van 14 en 11 jaar (die boksen en voetballen) en een Engelse Stafford.

Functie
Activiteitencoach
Locatie
Talentenfabriek De Faam
Telefoonnumer
06-16157600
Emailadres
m.vanhoof@smobreda.nl