pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?
Een prettige woonomgeving in de wijk Gageldonk

Een prettige woonomgeving in de wijk Gageldonk

Van ZonMw hebben wij subsidie ontvangen voor de inzet van een ervaringsdeskundige voor het project 'Een prettige woonomgeving voor (ex) dak- en thuislozen in de wijk Gageldonk'

Gepubliceerd op 9 juni 2021

Hieronder lees je meer over dit project. Wil je meer informatie? Klik dan hier. 

Achtergrond
“Een diverse, kleurrijke en inspirerende wijk, waar alle bewoners betrokken zijn, waar hun waarden en wensen gehoord worden en waar ruimte is om elkaar talenten te benutten”. Dit is een ideaalbeeld waar Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. naar toe wil werken in de wijk Gageldonk in Breda. In het verleden zijn hier verschillende interventies op ingezet, maar die hebben niet tot het gewenste resultaat geleid.

Doelstelling
Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. wil bereiken dat de ex dak- en thuisloze bewoners die in de wijk Gageldonk wonen en komen te wonen zich welkom en veilig voelen, dat zij participeren en bijdragen in de wijk en dat zij zich gezien en gewaardeerd voelen om wie zij zijn.

Samenwerking
Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o wil dit bereiken (in samenwerking met het Gemengd Wonen project Gageldonk) met de inzet van een ervaringsdeskundige die ondersteuning biedt aan deze bewoners en de brug slaat met de wijkbewoners, voorzieningen en activiteiten in de wijk.