pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?
Ik wil meedoen en Dazure: gewoon goed doen!

Ik wil meedoen en Dazure: gewoon goed doen!

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. (SMO Breda) is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving. Leidraad in het werken zijn drie kernwaarden: Verantwoordelijk, Oprecht en Op Maat. De cliënten zijn dak- en of thuisloos en hebben vaak langdurende of acute problemen vaak met verslavings- of psychiatrische problematiek. Belangrijk is om aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag, de mogelijkheden en kracht van de cliënten. De activiteiten van het herstelaanbod zijn gericht op ontwikkeling en zelfontplooiing en te categoriseren op de thema’s werk, educatie en vrije tijd. Dit heet: Ik wil Meedoen.

Gepubliceerd op 25 april 2018

Cliënten krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Hiervoor zoekt SMO Breda de aansluiting met netwerken in hun omgeving.

Het bedrijf Dazure in Breda is sinds 2017 actief verbonden aan Ik wil meedoen. Een organisatie met 18 medewerkers, sterk in eerlijke verzekeringsproducten. Wat hen bindt is de menselijke kant. Dit uit zich in hun maatschappelijke betrokkenheid. Oog hebben voor alles en iedereen, ook naast je werk en belangeloos de handen uit de mouwen steken. De wereld elke dag een beetje beter maken.

Elke zes weken doen twee medewerkers de boodschappen en koken zij In de Keuken van in Talentenfabriek De Faam een maaltijd voor ongeveer 25 cliënten. Er ontstaan op deze manier bijzonder openhartige gesprekken, leerzaam voor iedereen. Tijdens de Bredase Singelloop hebben medewerkers van Dazure zich laten sponsoren om de Sinterklaasviering voor kinderen van cliënten mogelijk te maken. Het smaakte naar meer. Met Faim, pure dagverse producten, op het terrein van de Faam heeft Dazure geregeld dat iedere maandag vers fruit wordt afgeleverd in de Talentenfabriek.

Barry Vermeeren, financieel & goede doelen coördinator bij Dazure: ‘Als organisatie staan wij ergens voor. Wij maken verzekeringen die passen in de wereld van nu, eerlijke producten die we ook willen aanbieden aan onze dierbaren. Goede voorwaarden en geen kleine lettertjes. Daarom klikt het ook met SMO Breda, met de medewerkers en de doelgroep. Die hoef je niets wijs te maken. Eerlijk zijn en uitgaan van je eigen kracht, dat vind ik mooi’. Marieke Bakker, vrijwilligers coördinator SMO Breda bevestigt dit. ‘Vanaf het begin was er meteen een wederzijds vertrouwen en betrokkenheid. Het is goed om te zien dat er steeds nieuwe initiatieven worden ontwikkeld die bijdragen aan het herstel van onze cliënten. De wereld elke dag een beetje beter maken is het uitgangspunt. Dat onze cliënten hierbij centraal staan is de basis voor de prettige en duurzame samenwerking’.