pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?
Let’s do Goods maakt de wereld mooier op sokken

Let’s do Goods maakt de wereld mooier op sokken

In januari is Breda aan de beurt.

Gepubliceerd op 29 januari 2021

Social start-up Let’s do Goods maakt sokken, maar dat doen ze niet zomaar. Samen met kunstenaars uit daklozen-communities ontwerpen zij sokken, waarvan ze per verkocht paar een paar terug doneren aan deze communities.
Sokken worden namelijk het minst gedoneerd, maar zijn juist het meest nodig. Dé sok van Breda is een samenwerking tussen Bredase ex-dakloze kunstenaar Niek, SMO Breda en Let’s do Goods. Het thema van het ontwerp van Kunstenaar Niek is: Zwerven door Breda, en staat symbool voor de eindeloze wandelingen die hij door
Breda maakte als dakloze.

De sokken zijn dan voor € 12,50 te bestellen op onze website www.letsdogoods.com

Het probleem
In Nederland alleen al zijn 58.000(!) mensen afhankelijk van kledinginzameling. Door de huidige coronacrisis stijgt dit aantal fors. Wat niet gedoneerd wordt, kan ook niet gegeven worden, er is dus een tekort aan sokken voor een grote groep mensen. Het betreft hier niet alleen de dakloze man op een bankje in het park, maar juist een
steeds groter groeiende groep alleenstaanden en complete gezinnen in verborgen armoede.

De oplossing
Let’s do Goods doneert één paar sokken aan SMO Breda voor ieder paar wat verkocht wordt. Iedere maand lanceren wij een sok uit een andere sta om het tekort stad voor stad en sok voor sok op te lossen. Na Tilburg, Amsterdam en Rotterdam, is het nu de beurt aan een Bredase kunstenaar.

Doelen:
✓ Samen de wereld een beetje mooier maken op onze sokken
✓ Kunstenaars van de straat een podium geven voor hun werk en verhaal

Visie:
Leuk natuurlijk een sok, maar volgens oprichter Niels Hermus staat deze vooral symbool voor de missie van Goods. “Het is in onze mooie wereld allemaal een beetje oneerlijk verdeeld. Wat voor de een vanzelfsprekend is, is dat voor een ander zeker niet. Let’s do Goods wil de wereld samen een beetje eerlijker en mooier maken. Door iets simpels als een sok kunnen wij mensen op een speelse manier hier over laten nadenken.