Een rommelig plein in een stad, bevolkt door maatschappelijk ontheemden. Verslaafden, werklozen, alcoholisten, prostituees, dealers. Een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Kwetsbare mensen met pijnlijke verhalen. In Thuislozen (1997) toont de Zweedse schrijver Lars Norén een wereld die we maar al te goed herkennen, maar waar we liever niet te lang bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe ‘gewone’ mensen om welke reden dan ook zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt maar omkijkt naar de minder gefortuneerde mensen? Hen echt ziet en hoort? Misschien zelfs iets doet? Op 30 en 31 oktober te zien in het Chassé Theater.
Lokale helden
Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met hun bewerking van Noréns sociologische theaterstuk Thuislozen midden in de kring van thuislozen en thuiszoekers. Je hoort de verhalen van de personages en ervaart hoe de tragische liefde tussen de zwaar-verslaafde Sanna en Micke zich ontvouwt. “Lokale helden” zoals een wethouder, actieve vrijwilligers of betrokken hulpverleners uit de stad spelen zichzelf in het stuk. Meeslepend, ontroerend en confronterend. Maria de Cock, vormgever wijkgericht wonen en Trees Claassen, mentor van SMO Breda spelen zichzelf.
Thuislozen is het vervolg op Een soort Hades waar Thibaud Delpeut de Regieprijs 2016 voor kreeg en dat werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2016.
Een inspirerende theaterbeleving
De voorstelling beleef je vanuit de zaal én vanaf het podium. Een zeer intense theaterervaring: tussen de acteurs op de speelvloer maak je de verhalen van heel dichtbij mee. De makers dagen je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven. Verantwoordelijkheid nemen; voor onszelf én de ander. Welke rol speel jij?
Klik hier voor meer informatie