pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?
Over ons

Over ons

Ik wil meedoen: het resultaat van netwerkgericht denken

‘Ik wil meedoen’ is het resultaat van netwerkgericht denken. Centraal staat het brede programmatisch aanbod, dat diverse organisaties gezamenlijk aanbieden. Het uitgangspunt is de mogelijkheid en kracht van burgers met een ondersteuningsvraag.

Bij Ik wil meedoen krijg je de kans zelf aan je gezondheid te werken. Vanaf de eerste ontmoeting wordt het nemen van eigen verantwoordelijkheid en regie gestimuleerd. Je krijgt de ruimte om te ontdekken waar de eigen kracht ligt en wat je nodig hebt bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijk participatie aan de samenleving.

De activiteiten zijn gericht op ontwikkeling en zelfontplooiing en bestaan uit de thema’s werk, educatie en vrije tijd. De activiteiten uit het programmatisch aanbod hebben als doel dat je weer zelfstandig kunt wonen, voldoening haalt uit je dag, je sociale netwerk uitbreidt en je een bijdrage aan de samenleving levert. Je wordt tijdens de activiteiten begeleid door activiteitencoaches, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en je helpt elkaar. Je krijgt de best mogelijke kansen om weer op eigen kracht mee te kunnen doen.

Je maakt kennis met lotgenoten en je leert medewerkers van andere organisaties kennen

Ik wil meedoen gelooft in het samenwerken met andere organisaties door doelgroepen te mixen. Daarom is het aanbod van ‘Ik wil meedoen’ voor cliënten van verschillende organisaties opengesteld. Voor jou biedt deze samenwerking vele voordelen en nieuwe perspectieven. Je maakt kennis met lotgenoten en je leert medewerkers van andere organisaties kennen. Samen maak je elkaar wegwijs!

In lijn met onder andere de maatschappelijke beweging gaat Ik wil meedoen een belangrijke rol spelen bij de aansluiting in de wijken. Het streven is burgers met een complexere problematiek in de wijk op te nemen met als doel een betere kwaliteit van leven.

Maak kennis met Ik wil meedoen, bekijk de promotiefilm!

Deze organisaties doen al mee. Samen gaan we aan de slag met jouw herstel.